София-град и област Ямбол са в червената зона по заболеваемост от

...
София-град и област Ямбол са в червената зона по заболеваемост от
Коментари Харесай

София и Ямболска област още са в червената зона по болни от COVID-19 |

София-град и област Ямбол са в алената зона по заболеваемост от COVID-19, демонстрират данните на 14-дневна база за страната в осведомителния портал.

Близо до алената зона към момента е Силистренска област, където заболеваемостта е 243.33 на 100 000.

В зелената зона с под 100 инфектирани на 100 000 души население са Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Останалите области са в жълтата зона. Около тази граница са и равнищата на двуседмичната заболеваемост във Велико Търново, Кюстендил, Монтана, Пловдив, Разград, Търговище, Стара Загора.

Заболеваемостта в страната от коронавирусната зараза на 14-дневна база е 153 на 100 хиляди души население. Запазва се тенденцията на дълготраен спад при новите случаи.

По данни на картата за епидемиологичната конюнктура, указваща заетостта на болничните кревати за интензивно лекуване на пациенти от COVID-19, областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково и Смолян са с най-ниска претовареност и се намират в стадий нула. Останалите области са в стадий едно, като до дни се чака заетостта на болничните интензивни кревати да намалее и в областите Стара Загора, Сливен, Бургас и Ямбол.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР